Anasayfa / DERGİ HAKKINDA / HAKKIMIZDA

HAKKIMIZDA

Mülkiyeliler Birliği‘nin yayın organı olan Mülkiye Dergisi, ilk sayısını yayınladığı 1965 yılından bu yana Türkiye’ye ilişkin eleştirel kimliğini korumaya özen göstermiş bir sosyal bilimler dergisidir. Hakemli dergi statüsünü elde ettiği 1999 yılından bu tarafa yılda dört sayı olarak ulusal ve uluslararası düzeyde akademik hayata katkıda bulunan dergi, seçkin akademisyenlerden oluşan yayın kurulu ve danışma kurulu yanında, çalışanlarının büyük özveri ve katkılarıyla yayınlanmaktadır. Mülkiye Dergisi EBSCO Yayıncılık Tüm Siyaset Bilimi Endeksi, ASOS endeksi ve TUBİTAK-ULAKBİM veritabanlarınca taranmakta, İl Halk Kütüphaneleri Kataloğu‘nda yer almaktadır. Dergi kurullarının yayın etiği açısından hassasiyetinin bir sonucu olarak kısa adı COPE (Committee on Publishing Ethics) olan Yayın Etiği Komitesi’ne üyedir.

Mülkiye Dergisi’nin gelecek sayıları önümüzdeki bir sene içerisinde ülke gündemi ile sosyal bilimler literatürünün ortaklaşa nabzını tutacak bir perspektifle, temalar etrafında oluşturulacaktır. Böylelikle bir sayı tek bir konu ile kısıtlı olmayacak ve dergiye gelen farklı alanlardaki yazılar gecikmeden okurların dikkatine sunulabilecektir.

Dergi Kurullarının İşleyişi ve Makale Değerlendirme Süreci
Mülkiye Dergisi araştırma makalelerine, kitap incelemelerine, güncel konuların incelendiği “yorum/tartışma” başlığı altında yazılara yer vermektedir. Mülkiye Dergisi’ne gönderilen tüm makaleler Editör Kurulu’nun (Editör, Editör Yardımcıları, İngilizce ve Türkçe Dil Editörleri ve Alan Editörlerinden oluşan) onayından geçtikten sonra anonim hale getirilmekte ve Yayın Kurulu’nun onayına sunulmaktadır. Hakem değerlendirme sürecine uygun kararı çıkan yazılar için Yayın Kurulu üyelerinden konuyla ilgili hakemlere ilişkin önerileri talep edilmektedir. Bu süreçte gönderilen makaleler Editör Kurulu üyeleri tarafından biçimsel olarak incelenmektedir. Biçimsel inceleme şu aşamalardan oluşmaktadır:

– Özet ve anahtar kelimeler kısımlarının kelime sayısına uygunluğu;
– Makalenin kelime sayısının asgari ve azami sınırlara uygunluğu;
– Dergi referans ve kaynakça kurallarına uygunluğu.

Editör Kurulu üyeleri ilk okuma sürecinde Mülkiye Dergisi’ne gönderilen makalelerin/yazıların biçimsel kurallara uygunluğunu ve ön incelemesini yaparak yazıyı Yayın Kurulu’na sunar. Ardından makaleler, Alan Editörü veya Editör Yardımcıları tarafından çift taraflı kör hakem değerlendirilmesine sunulur. Bu süreçte, gerekli görüldüğü takdirde yazarlardan biçimsel düzenlemeler talep edilmektedir. Biçimsel düzenlemelere ilişkin düzenleme isteği iletilmesine rağmen Dergi kurallarına göre revize edilmeyen makalelere yönelik, Editör Kurulu’nun reddetme hakkı vardır.

Makale Değerlendirme Süreci
Mülkiye Dergisi’ne gönderilen yazılar Editör Kurulu’nca ilk değerlendirilme yapıldıktan ve Yayın Kurulu’na sunulduktan sonra, hakemlerden gelecek rapor doğrultusunda i) kabulüne ii) majör revizyon iii) minör revizyon, iv) yazının reddine/geri çevrilmesine ya da üçüncü bir hakeme gönderilmesine karar verilmektedir. Karar yazara en kısa sürede bildirilmektedir.

Editör Kurulu’nun sorumluluğunda işletilen yayın sürecinde yazarların etik kuralları ihlal ettiği değerlendirildiğinde ve iThenticate/Turnitin intihal önleme yazılımları taramasında %15’ten yüksek benzerlik oranı çıktığı tespit edildiğinde, makalelerin geri çevrilmesi hakkını kendinde saklı tutar.
Makalenin, Editör Kurulu’nca hakem sürecine alınması bir yayın taahhüdü anlamına gelmez. Yayın için hakem süreci olumlu sonuçlandığı durumlarda dahi etik kuralların ihlalinin süreç sırasında tespiti gibi ihtimallere karşı önlem almak amacıyla, Editör Kurulu’nun son kararı esastır.

Künye

Mülkiye Dergisi 
Mülkiyeliler Birliği Genel Merkezi Yayın Organı 

Sahibi
Fuat ŞEN 

Genel Yayın Yönetmeni – Editör
Emel MEMİŞ PARMAKSIZ 

Editör Yardımcıları
Ekin DEĞİRMENCİ
Gülçin Özge TAN
Nuray ŞAHİN 

Alan Editörleri
Nilgün ERDEM
Dinçer DEMİRKENT
Ünsal Doğan BAŞKIR 
Aslı YILMAZ UÇAR

Dil Editörleri
Ekin DEĞİRMENCİ (İngilizce)
Nuray ŞAHİN (Türkçe)

Teknik Editör
Orhan Ürüncan YÜCEL 

Yazı İşleri Müdürü
Fuat ŞEN 

Koordinasyon
Elif KARAKURT 

Yönetim Yeri
Konur Sokak No: 1 06640 Kızılay / ANKARA
Tel: (312) 418 55 72 – 418 82 98
Faks: (312) 419 13 73
mulkiyedergi.info – e-posta: mulkiyedergisi@mulkiye.org.tr 

Kapak ve Sayfa Tasarımı
Ergin Şafak DİKMEN 

Dizgi
Orhan Ürüncan YÜCEL 

Web Sayfası Sorumlusu
Erkan MUNİROĞLU 

Watch Dragon ball super